Elcen se pregătește să iasă din insolvenţă

Principalul furnizor de agent termic din Bucureşti, Electrocentrale Bucureşti SA (Elcen), se pregătește să iasă din insolvenţă, potrivit Agerpres.

Ca urmare a aprobării situaţiei financiare a Elcen de către Comitetul Creditorilor, se creează contextul pentru distribuirea sumelor restante către creditorii chirografari, ultima categorie de creditori vizaţi pentru plata creanţelor în conformitate cu planul de reorganizare modificat al Elcen.

Imediat după plata creanţelor, Elcen va face demersurile legale la Tribunalul Bucureşti pentru ieşirea din procedura de insolvenţă şi reintegrarea companiei în circuitul economic.

Ieşirea din dificultatea financiară a Elcen face posibilă accesarea fondurilor externe nerambursabile de la Uniunea Europeană sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deţine, în conformitate cu normele europene şi naţionale privind protecţia mediului.

„Deşi Elcen a făcut toate eforturile pentru ieşirea din insolvenţă cu scopul de a-şi consolida rolul economic şi social vital pe care îl deţine, atât pentru securitatea energetică la nivel naţional, cât şi pentru sistemul de termoficare al Capitalei, este în continuare nevoie de o colaborare eficientă între toţi participanţii la sistemul centralizat de încălzire al capitalei (Guvern, Primăria Municipiului Bucureşti, Elcen-Termoenergetica), astfel încât să se identifice cele mai bune soluţii pentru menţinerea contextului favorabil creat prin această ieşire din insolvenţă”, precizează comunicatul Elcen.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati