Elev cu autism din Capitală, eliminat cu nota 1 de la Evaluarea Națională. Ar putea da examenul în sesiunea specială

Un elev cu autism din București a fost eliminat, marți, din examenul de Evaluare Națională și a primit nota 1. Acesta ar putea susține testul în sesiunea specială a acestui examen.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), elevul a fost prins cu telefonul asupra sa, pe care a uitat să îl predea înainte de începerea examenului.

A fost prins cu telefonul asupra sa

El a fost singurul elev din Capitală eliminat de la Evaluarea Națională.

Condiția ca elevul cu autism să poată susține examenul în sesiunea specială este ca părinții să ceară acest lucru la Ministerul Educației.

”În situația în care familia elevului va solicita Comisiei Naționale înscrierea în sesiunea specială, care va fi organizată în perioada 5-12 iulie, Comisia Națională va dispune o rezoluție pentru această cerere a familiei.

Vom lua în calcul solicitarea familiei, o vom analiza și vom da un răspuns pentru posibila participare în sesiunea specială a elevului”, a spus Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației, potrivit Antena 3.

Întrebată dacă a fost respectată legea cu privire la copiii cu cerințe educaționale speciale sau dacă există o lege în acest sens, aceasta a spus că există procedura nr. 1526/DGIP din 2021 cu privire la egalizarea șanselor.

Familia elevului nu a înaintat o cerere de adaptare a condițiilor de examen către ISMB

”Prin intermediul acestei proceduri încercăm să le oferim șanse egale copiilor, elevilor să participe la aceste examene naționale”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Educației.

”În situația acestui elev a fost respectat instructajul, nu doar pentru acest elev, ci și pentru toți elevii participanți la examen”, a mai spus aceasta.

Cu toate acestea, Maria Minea susține că familia elevului nu a înaintat o cerere de adaptare a condițiilor de examen către ISMB. Așadar, elevul a participat în mod obișnuit la acest examen, încadrându-se în timpul de 2 ore alocat tuturor elevilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati