Elevi intoxicaţi cu spray paralizant la un liceu din Sectorul 2. Prefectul Capitalei: ”Să se prezinte public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei și-au îndeplinit atribuțiile”

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 și conducerii Colegiului Dimitrie Leonida să demareze o anchetă cu privire la incidentul de marți, 13 februarie, în care un elev de 15 ani a folosit spray paralizant în incinta unității de învățământ: ”Să prezinte public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învățământ și-au îndeplinit atribuțiile”.

  • ”Referitor la incidentul petrecut în această dimineață, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulți elevi au fost intoxicați, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgență Primăriei Sectorului 2 și conducerii unității să demareze o ancheta administrativă și să prezinte public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învățământ și-au îndeplinit atribuțiile”, transmite Rareș Hopincă pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, acest incident trebuie tratat cu responsabilitate și fermitate, iar cei vinovați trebuie trași la răspundere.

”Autoritatea publică locală are obligația de a asigura un climat de siguranță în școli petru elevi și pentru cadrele didactice”, completează prefectul Capitalei.

Un spray lacrimogen a fost folosit, marţi, în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, de un adolescent de 15 ani. 25 de elevi au fost transportaţi la spital, în total 33 fiind evaluaţi de către cadrele medicale.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, care va stabili împrejurările în care elevul a folosit spray-ul în exteriorul unităţii, dar şi la intrare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati