Elevii care au luat 10 la Bac, invitaţi la un spectacol de balet despre Revoluţia din ’89

Cei 177 elevi care anul acesta au luat 10 pe linie la BAC sunt invitaţi la un spectacol de balet neoclasic, care marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist.  

SpectacolulRevoltava avea loc pe 30 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Organizatorii, Asociaţia Nevoia de Educaţie, sunt de părere că tinerii care au rezultate foarte bune la învăţătură merită fie răsplătiţi şi spectacolulRevoltaar putea fi privit şi ca o altfel de oră de istorie, a anunţat vineri un comunicat al organizatorilor.

elevi liberi„Am rezervat 177 de bilete la spectacolul Revolta pentru elevii care au luat 10 pe linie la Bacalaureat. Sunt tineri care au învăţat foarte bine şi pe care am fi onoraţi îi avem în sală, printre spectatori. Aceşti tineri s-au născut în libertate şi au ştiut să profite de deschiderea pe care o oferă o societate liberă. Dar şi ei trebuie ştie în România nu a fost întotdeauna aşa, că tocmai am ieşit dintr-un regim cenuşiu, închis, iar acest lucru s-a înfăptuit inclusiv prin sacrificiul celor care aveau vârsta lor înanul 1989. Spectacolul Revolta poate fi privit şi ca o altfel de oră de istorie„, a declarat Mihai Cacoveanu, preşedintele Asociaţiei Nevoia de Educaţie, organizatorul spectacolului Revolta„.

Spectacolul de balet neoclasicRevoltaeste un act artistic original care marchează împlinirea a 30 de ani de la Revoluţiadin 1989, care a pus capăt unui regim închis, de opresiune, şi a deschis calea spre o societate liberă. Autorii spectacolului suntcoregraful britanic Ross Freddie Ray, respectiv Mihai Mezei, maestru al Operei Naţionale Bucureşti. Un rol important îirevine actorului Ion Caramitru, personaj central al evenimentelorcare au dus la căderea regimului comunist.

Prima parte a spectacolului, creată de Mihai Mezei, se numeşte„1984”, este inspirată din celebrul roman cu acelaşi nume al luiGeorge Orwell. Coregrafia semnată de maestrul ONB oferă o imagine apăsătoare a sistemului totalitar, folosindu-se de un limbaj coregrafic complex, muzică variată şi elementetehnologice ale secolului XXI. Cea de a doua parte a spectacolului, în coregrafia lui Ross Freddie Ray, este un baletde tip narativ, care prezintă mai multe întâmplări semnificativeale Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati