Elevii de la o școală din București riscă să fie exmatriculați dacă au părul vopsit. Ce spune ministrul Educației

O asociație a elevilor a reclamat la Inspectoratul Școlar București faptul că regulamentul intern al Școlii 194 din Capitală prevede că elevii care au părul vopsit pot fi exmatriculați. În acest sens, ministrul Educației spune că așteaptă rezultatele controlului efectuat de către Inspectorat, urmând să fie luate măsuri.

Potrivit regulamentului intern al instituției de învățământ din Capitală, elevii care au părul vopsit pot să fie exmatriculați, în timp ce pentru consum de alcool sau alte substanțe interzise este prevăzută doar scăderea notei la purtare, informează Digi24.

Asociația Elevilor din București și Ilfov se declară nemulțumită de acest regulament intern.

Sorin Cîmpeanu: ”Dacă se confirmă, e foarte grav”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat despre situație, a declarat că așteaptă rezultatele controlului efectuat de către Inspectorat, urmând să fie luate măsuri.

„Nu poți introduce prevederi limitative limitând drepturi fundamentale. Așteptăm răspuns la Minister, în urma controlului efectuat de Inspectorat. Dacă se confirmă această informație, acea catalogare destul de absurdă e mult prea puțin.

Am înțeles că acolo există o reglementare care prevede scăderea notei la purtare pentru consum de droguri sau deținere de arme, dar presupune exmatricularea pentru vopsit părul. Aceasta e informația de presă. Inspectoratul verifică dacă informația se confirmă. Dacă se confirmă, e foarte grav.

Învățământul e obligatoriu, dreptul la educație trebuie să fie asigurat și exmatricularea trebuie făcută în condiții care să nu iasă din cadrul legal”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati