Elevii intră în vacanță pentru o săptămână, vineri, când se încheie primul semestru din anul școlar 2020-2021. În următoarele zile va fi anunțat cum se vor desfășura orele din 8 februarie.
O decizie privind modul în care se vor desfășura cursurile din 8 februarie, când începe al doilea semestru va fi anunțat în 2 februarie. Atunci, elevii și profesorii vor ști dacă se întorc fizic la școală sau rămân să învețe online.
În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
Incidența în cele trei scenarii:
- scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
- scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
- scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.
Când e vacanța de Paște
Vacanța de primăvară va avea două săptămâni, acordate în două perioade distincte:
- De Paștele Catolic (4 aprilie) în perioada: 2 – 11 aprilie
- De Paștele Ortodox (2 mai) în perioada: 30 aprilie – 9 mai
Când începe vacanța de vară
Vacanța de vară începe la 18 iunie 2021, următorul an școlar, 2021-2022, urmând să înceapă la o dată din septembrie 2021 care nu a fost încă stabilită.
Până atunci, elevii și profesorii vor mai avea o zi liberă de 1 iunie 2021, Ziua Copilului (cade într-o zi de marți).
Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021. Bacalaureatul începe la 14 iunie cu probele orale și continuă din 28 iunie cu probele scrise, rezultatele fiind așteptate la 5 iulie.
Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri. Elevii de clasa a VIII-a încep examenul de Evaluare națională în 22 iunie, iar rezultatele sunt așteptate în 29 iunie.