Elevii revin la cursuri luni. „Mizăm pe responsabilitatea părinţilor de a face triajul”

Elevii revin la cursuri luni, după vacanţa de iarnă. ISMB a transmis, duminică seara, că unităţile de învăţământ din Capitală vor lua măsurile recomandate de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISBM) recomandă, în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, limitarea accesului persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional în instituţiile de învăţământ şi cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate dacă prezintă simptome specifice bolii.

  • ISMB a transmis, duminică seara, că unităţile de învăţământ din Capitală vor lua măsurile recomandate de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii şi, potrivit recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, iar acolo unde nu există personal medical suficient, acesta va fi efectuat de către cadrele didactice.

„În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, considerăm oportună respectarea, pe cât posibil, a recomandării de a se limita accesul, în unităţile de învăţământ, al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional. (…) Conform recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb. Acolo unde nu există personal medical suficient, triajul se va face de către cadrele didactice, cu menţiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observaţional, ceea ce presupune observarea/identificarea eventualelor simptome ale virusului gripal. În cazul în care acestea există, părinţii/reprezentanţii legali vor fi informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice”, a transmis ISMB, potrivit Agerpres.

Părinții să facă triaj zilnic la domiciliu

Totodată, ISMB recomandă părinţilor efectuarea triajului zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copiilor în colectivitate.

„Mizăm pe responsabilitatea acestora atât în efectuarea triajului la domiciliu, cât şi în a nu trimite în colectivitate copiii dacă aceştia prezintă simptome specifice virusului gripal”, a subliniat ISMB.

Sursa citată a menţionat că, în cursul zilei de vineri, a avut loc o şedinţă la care au participat conducerea ISMB şi inspectorii de management instituţional de la nivelul fiecărui sector din Municipiul Bucureşti, al cărei principal scop a fost identificarea nevoilor în ceea ce priveşte materialele dezinfectante.

„Conform informaţiilor primite în cursul zilei din teritoriu, în unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti este asigurat stocul de materiale dezinfectate pentru perioada următoare”, a mai menţionat ISMB.

Potrivit sursei citate, accesul părinţilor/reprezentanţilor legali în incinta unităţii de învăţământ se face în conformitate cu prevederile legale şi cu cele stabilite prin procedura de acces.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati