Elevii vor da ”evaluări sumative” imediat după vacanța de iarnă. La ce materii trebuie să învețe

Mult așteptata vacanță de iarnă a elevilor nu va mai fi ca în alți ani, deoarece aceștia trebuie să se pregătească pentru o posibilă testare semestrială, chiar dacă până la această oră nu se știe cu exactitate cum se vor desfășura aceste evaluări.

”Ne apropiem de sfârșitul semestrului, în luna ianuarie vor urma încă trei săptămâni de școală, așadar evaluarea devine o componentă importantă a acestei perioade. Și ne referim în mod deosebit la evaluarea sumativă. Adică acel proces prin care se evaluează întreaga activitate a semestrului I.

Tezele au fost anul acesta înlocuite cu această evaluare sumativă, însă recomandarea este ca această evaluare să se întâmple la toate disciplinele, nu doar la disciplinele la care se susțineau teze”, a declarat Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, potrivit Antena3.ro.

Ce este evaluarea sumativă

”Evaluarea sumativă este procesul prin care se evaluează întreaga activitate a acestui semestru, în urma căreia fiecare elev ar trebui să primească un feedback personalizat, astfel încât să știe ce lacune are de pe parcursul semestrului, urmând ca pentru acestea să existe modalități remediale de recuperare”, a mai spus Badea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati