Elevul din București care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv

0
562
Sursa foto: Antena 3 CNN

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi contestarea arestului preventiv în cazul elevului de la liceul ”Ion Creangă”, din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit. Părinții și avocații liceanului cer o măsură mai blândă, cea a arestului la domiciliu, notează stiri.tvr.ro.

Acuzaţiile în acest caz sunt de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În sala de judecată a fost prezent și un reprezentant de la Protecția Copilului. În cadrul anchetei de la Poliția Capitalei, polițiștii și procurorii vor realiza și o expertiză psihiatrică pentru a stabili dacă elevul avea sau nu discernământ, precizează sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 4 aprilie, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a elevului de 16 ani de la Colegiul Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti care a atacat cu un cuţit şi a rănit o profesoară de limba japoneză.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât adolescentul a ajuns în Arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit Codului penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal pentru faptele sale. Dacă minorul are vârsta între 14 şi 16 ani, el răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

Incidentul s-a produs miercuri, 5 aprilie, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test. Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit de bucătărie din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.