Elevul din București care şi-a atacat cu un cuţit profesoara vrea să scape de arestul preventiv

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi contestarea arestului preventiv în cazul elevului de la liceul ”Ion Creangă”, din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara cu un cuțit. Părinții și avocații liceanului cer o măsură mai blândă, cea a arestului la domiciliu, notează stiri.tvr.ro.

Acuzaţiile în acest caz sunt de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În sala de judecată a fost prezent și un reprezentant de la Protecția Copilului. În cadrul anchetei de la Poliția Capitalei, polițiștii și procurorii vor realiza și o expertiză psihiatrică pentru a stabili dacă elevul avea sau nu discernământ, precizează sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 4 aprilie, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a elevului de 16 ani de la Colegiul Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti care a atacat cu un cuţit şi a rănit o profesoară de limba japoneză.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât adolescentul a ajuns în Arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit Codului penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal pentru faptele sale. Dacă minorul are vârsta între 14 şi 16 ani, el răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

Incidentul s-a produs miercuri, 5 aprilie, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test. Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit de bucătărie din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati