„Elixirul dragostei”, premiera primăverii la Opera Comică pentru Copii

Chiar de Dragobete, Opera Comică pentru Copii invită spectatorii la avanpremiera operei „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti. Montarea semnată de maestrul Cristian Mihăilescu promite publicului de toate vârstele şi mai multe momente comice decât oferă opera în sine. Va fi o întreagă aventură pentru personaje, interpreţi şi spectatori, care implică salturi în timp, călătorii în spaţiu, personaje din alte lumi şi o mulţime de poante şi aluzii la viaţa de zi cu zi, plus efecte şi gaguri care vor face deliciul copiilor.

„De fiecare dată m-am apropiat de lucrare din unghiuri diferite pentru că, dacă adevărul artistic este unul singur, drumurile spre el pot fi diferite. De data aceasta am hotărât să dau o extensie acestui personaj fabulos, Dulcamara, un vrăjitor, un mincinos cu o fantezie luxuriantă, care ştie să-şi pună în valoare marfa într-un mod spectaculos. De aceea i-am dat o dimensiune interstelară. Acţiunea spectacolului se va desfăşura pe Pământ, dar şi în cosmos, în diverse galaxii pe care le vom traversa împreună cu spectatorii. Pentru a ilustra această călătorie am fost foarte mult ajutat de proiecţii, de ecranul nostru cu leduri, dar şi de multe alte „plutiri”, ca să spunem aşa, printre astre, la care vor lua parte şi spectatorii maturi, dar mai ales cei tineri, copiii. Iată că elixirul dragostei pluteşte în univers, nu numai pe Pământ. Am pornit, de data aceasta, de la cuvintele pe care le spune Dulcamara de când apare în scenă: sunt cunoscut în toată lumea, dar şi în alte sfere.” , a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Acest univers aflat el însuşi sub influenţa elixirului miraculos care te face să devii iubit de toţi cei care-ţi ies în cale este realizat de scenograful Adrian Damian, autor al mai multor creaţii de succes în teatrele din Bucureşti, iar costumele sunt concepute de creatoarea Iolanda Mutu. Scenografia are în vedere folosirea la maximum a tuturor resurselor tehnice ale scenei de la Opera Comică pentru Copii, folosirea de efecte speciale, de decor şi de lumini, o feerie de culori şi costume spectaculoase.

Mărţişor la OCC

În ultimele două weekend-uri din februarie, la Opera Comică pentru Copii au loc numeroase ateliere în care copiii vor putea să-şi creeze propriile simboluri ale primăverii, felicitări şi figurine, pe care să le dăruiască celor dragi. Fie că sunt simboluri universale sau formele specifice mărţişoarelor (trifoi, ghiocel, coşar, curcubeu), vor lucra cu hârtie colorată, vor desena, decupa, lipi şi adăuga fel de fel de culori sclipitoare, astfel încât mărţişoarele lor să fie unicat. Prin meşterirea propriilor mărţişoare la atelierele de creaţie de la Opera Comică pentru Copii, cei mici îşi dezvoltă abilităţile de lucru manual şi răbdarea, îşi pun în valoare creativitatea, descoperind tradiţii şi obiceiuri străvechi. Accesul la activităţi se face pe baza tichetelor achiziţionate de la Magazinul OCC, valoarea unui tichet fiind de 3 RON.

Înscrieri promoţionale la Şcoala de Vară OCC 2023

După succesele obţinute în anii trecuţi, Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediţie a „Şcolii de Vară”, un program care cuprinde 2 serii a câte 2 săptămâni de distracţie şi jocuri educative la sediul instituţiei, în timpul vacanţei de vară a elevilor, în perioada 3-14 iulie 2023 (seria I), respectiv 17-28 iulie 2023 (seria a II-a). Ateliere interactive cu artiştii Operei Comice pentru Copii, jocuri distractive în curte şi în interior, audiţii muzicale, Aventura Parc şi multă voie bună, timp de 10 zile, 8 ore pe zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30, cu pauze de masă incluse.
Proiectul se adresează grupelor de vârstă 4-6 ani, 7-9 ani şi 10-12 ani, iar costul este de 90 de lei/zi, cu mese de prânz şi gustări incluse; seria de 2 săptămâni va cuprinde 10 zile şi va avea un cost final de 900 de lei. Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionare de spectacole, ateliere de creaţie, exerciţii de dezvoltare personală – şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa artişti profesionişti. Regulamentul (bit.ly/RegulamentSDV_OCC_2023) şi formularul de înscriere (bit.ly/InscrieriSDV_OCC_2023) sunt disponibile pe site-ul instituţiei. Participanţii care se înscriu până pe 31 martie beneficiază de un cost promoţional redus cu 10%.

Evadări de poveste la Escape Room OCC

Pe lângă titlurile din stagiune, Opera Comică pentru Copii pune la dispoziţia publicului şi experienţa Escape Room, unde copiii au la dispoziţie o oră pentru a descoperi împreună cu echipa lor de prieteni indiciile ascunse din una dintre cele două încăperi: „Cavalerul Harap Alb” şi „Aventurile Punguţei cu doi bani”. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, un bilet asigurând distracţia pentru patru, respectiv cinci copii, în funcţie de camera aleasă.

Petreceri aniversare la OCC

OCC oferă posibilitatea copiilor să îşi sărbătorească ziua de naştere la sediul instituţiei, în două variante: petrecere la spectacolele din stagiune sau la Escape Room. Distracţia e garantată, normele de securitate respectate, iar copiii care aleg să-şi petreacă ziua de naştere la OCC vor pleca acasă cu amintiri de neuitat! Rezervările se fac chiar şi cu câteva luni înainte, la numerele de telefon: 0751 261 479 (cu spectacol) şi 0751.092.780 (cu escape room).

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ‘Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ‘Petreceri de ziua de naştere”, ‘Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati