Elon Musk cumpără Twitter pentru o sumă uriașă

Elon Musk a obținut luni un acord pentru a cumpăra Twitter Inc pentru 44 de miliarde de dolari, într-o tranzacție care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori și lideri globali către cea mai bogată persoană din lume, transmite Reuters, citată de economedia.ro.

Discuțiile privind tranzacția, care săptămâna trecută părea incertă, s-au accelerat în weekend, după ce Musk i-a atras pe acționarii Twitter cu detalii de finanțare ale ofertei sale.

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a cumpăra compania la prețul propus de 54,20 dolari per acțiune. Citeste mai mult

Acordul pune capăt funcționării Twitter ca o companie publică ,de la oferta sa publică inițială din 2013.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-un comunicat.

„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent deliberat pe valoare, certitudine și finanțare”, a declarat președintele consiliului de administrație al Twitter, Bret Taylor, numind acordul „cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter”, conform CNN.

Este așteptat ca tranzacția să se încheie anul acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati