Elon Musk ia măsuri pentru a combate antisemitismul pe X

0
252
foto facebook elon musk

Miliardarul Elon Musk, proprietarul reţelei de socializare X, urmează să discute luni la Ierusalim cu preşedintele Israelului, Isaac Herzog, despre lupta online împotriva antisemitismului, a anunţat preşedinţia israeliană, transmite AFP.

În cadrul acestei întâlniri, programată pentru luni după-amiază, preşedintele Herzog va fi însoţit de „reprezentanţi ai familiilor ostaticilor deţinuţi de Hamas” şi „va sublinia necesitatea acţiunii de combatere a antisemitismului în creştere online”, au indicat serviciile sale într-un comunicat de presă.

Vizita de luni a lui Elon Musk la Ierusalim are loc în ultima zi a armistiţiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, ce poate fi reînnoit, şi care a permis în ultimele zile eliberare de ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni închişi în Israel.

Organizaţiile evreieşti au raportat o creştere a actelor antisemite în diferite ţări de la începutul acestui război.

Casa Albă l-a acuzat săptămâna trecută pe Elon Musk că a făcut o „promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste” într-una dintre postările sale de pe reţeaua de socializare X. Miliardarul a răspuns unui proprietar de cont, care a scris că evreii încurajează „ura împotriva albilor”, cu acest mesaj: „Ai spus exact adevărul”.

Potrivit Casei Albe, această postare repetă o teorie a conspiraţiei populară printre naţionaliştii albi, conform căreia evreii au un plan secret de a încuraja imigraţia ilegală în ţările occidentale pentru a submina majoritatea albă a acestora.

În luna septembrie, înaintea acestui război, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Elon Musk la San Francisco, cu acre discutat în direct pe platforma X.”Sper că veţi găsi capacitatea de a pune capăt antisemitismului sau de a-l face să dea înapoi, pe cât posibil”, i-a comunicat atunci premierul Israelului.

Presa israeliană a informat duminică seara despre o posibilă întâlnire între Elon Musk şi Benjamin Netanyahu, care nu a fost, totuşi, confirmată luni devreme de biroul prim-ministrului israelian.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.