Epidemiolog: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa

Epidemiologul Octavian Jurma a atras atenția, pe pagina de Facebook, că valul 4 al pandemiei de coronavirus provocat de „invazia” tulpinei Delta, este întâmpinat în România „cu cea mai mare relaxare din Europa”, o relaxare ”pe credit”, care se va plăti în toamnă în spitale.

Octavian Jurma atrage atenția că această relaxare „este pe credit”, iar prețul va fi plătit de populație în toamnă.

”Vine iarna și întâmpină invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Aceasta situație nu e o întâmplare. Prioritatea națională a fost relaxarea nu prevenirea unui nou val de infectări. Pentru asta am creat și un „Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie”. Așa cum se vede, misiunea a fost îndeplinită”, a scris Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

”Relaxarea asta e pe credit care se va plăti în spitale la toamnă”

„Oamenii au îmbrășișat cu entuziasm vestea că pandemia s-a terminat în România, dar nu au înțeles că relaxarea asta e pe credit care se va plăti în spitale la toamnă. Trist este că singurul preț pe care mai trebuia să îl plătim în vara asta pentru a ne putea relaxa cu adevărat este chiar vaccinarea…”, a notat Octavian Jurma.

Epidemiologul spune că dreptul de a infecta pe ceilalți a devenit suveran în România, atâta timp cât agresivitatea negaționiștilor a crescut, iar țintele de vaccinare nu vor mai reprezenta un impediment pentru viitoarele măsuri de relaxare.

„Ne-am relaxat atât de tare încât ne-am vândut și vaccinul”

„Ne-am relaxat atât de tare încât ne-am vândut și vaccinul, arma de obsidian care putea opri virusul. E mai bine decât să îl aruncăm, dar mesajul a fost clar și corect perceput de populație: țintele de vaccinare nu vor mai sta în calea relaxării noastre, chiar dacă au fost incluse în hotărâri de guvern. Agresivitatea negaționistilor a crescut și medicii au făcut un pas în spate pentru a se proteja. Dreptul de a infecta pe ceilalți a devenit suveran în România”, a postat Octavian Jorma.

Epidemiologul a afirmat că peste jumătate dintre români se vaccinează acum pentru a nu fi supuși restricțiilor de călătorie din alte țări, nu de teama măsurilor de restricție din țară.

„Peste 50% din românii care se vaccinează acum o fac de teama măsurilor din alte țări nu de teama măsurilor din Romania. Românii înțeleg că toleranța scade spre zero față de persoanele cu risc epidemiologic ridicat dupa ce trec granița”, a precizat Octavian Jurma.

”La fel cum mulți români care aruncă gunoiul pe strada acasă, nu o fac în alte țării de frica amenzilor, mulți români se vaccinează pentru a nu fi supuși restricțiilor din alte țări. Până la urmă și vaccinarea este o chestiune de civilizație…”, a notat Octavian Jurma.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati