„Eroina cu păr albastru”, asistenta care a salvat un om lovit de mașină: M-am dus la ea și am avut puterea să ii spun doar atât… „Să va dea D-zeu sănătate!!!”

O femeie, victima unui accident rutier, petrecut joi la orele prânzului pe strada Preciziei din București, a fost salvată de intervenția cu sânge rece a unei asistente medicale care se afla în timpul liber. Gestul făcut de tânăra asistentă a impresionat martorii, care au apreciat profesionalismul de care a dat dovadă, țînând în poziție fixă capul victimei, care agoniza pe asfalt, până la venirea echipajului SMURD.

Mihai Straulescu, unul dintre martorii la accident, a ținut să povestească totul, pe pagina sa de Facebook, fiind încântat atât de „eroina cu par albastru”, dar și de viteza de reacție a echipajelor de intervenție care au reușit să ajungă la caz în doar câteva minute, deși traficul din București era infernal la acea ora.

„La noi astăzi a fost un accident! Foarte grav! Ei bine, s-a întâmplat în România! Țara asta a nimănui, unde totul merge prost! Și unde ni se spune în orice moment că nu mai avem nicio șansă! Accidentul s-a întâmplat la ora 12.55, în Strada Preciziei! Cu câteva minute înainte, o față a intrat în showroom. Mi-a atras atenția că avea părul vopsit în albastru! O puștoaică în trend, mi-am zis. Peste câteva minute am auzit bubuitură! Am crezut inițial că s-au lovit două mașini.


Am ieșit, pe stradă țipa o femeie. Țipat de groază! Am paralizat cu toții! Și acum să vedeți continuarea… Imediat fata în albastru s-a repezit la victimă! Aceasta se mișca spasmotic! A imobilizat-o și a început să îi vorbească. La 12.57 am sunat la 112. În maxim un minut terminasem de vorbit cu toți, Dispecerat, Poliție, Smurd. Peste încă un minut a apărut primul polițist care a oprit circulația. La 8 minute de la apel șosea Smurdul! 8 minute, în condițiile unui trafic infernal! În tot acest timp fata a stat cu victima și i-a susținut capul! I-a vorbit, a liniștit-o, a predat-o celor de la Smurd… După aceea am aflat că era asistenta medicală!! Noi eram încremeniți iar ea se purta apoi ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Pentru că salvează vieți în fiecare zi… Mi-am făcut curaj, m-am dus la ea și am avut puterea să ii spun doar atât… „Să va dea D-zeu sănătate!!!”

Deci, să recapitulăm…12.55 accident, o fată sare să ajute victima și nu se mișcă de pe poziție până nu vine echipajul Smurd, primul polițist vine după 1 minut, apoi după alte 7 ajunge echipajul de urgență, împreună cu alt echipaj de poliție! Victima este preluată!”, a povestit pe pagină să de Facebook, Mihai Straulescu.

Acesta a încheiat mesajul, îndemnând cititorii să nu uite să închine un pahar în cinstea eroinei cu păr albastru.

„Nu știu ce credeți voi dar eu iubesc țara asta! Si oamenii ei… Si, apropo, când vă mai aduceti aminte, închinați un pahar și eroinei noastre cu părul albastru!!! Update…în fotografia din partea dreapta nu venise Smurdul. Așa a stat până au băgat targa sub victimă!”

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati