Eroină la doar 14 ani: Fiica unui ambulanțier și-a scos frățiorul din flăcările incendiului de la Piața Muncii

În data de 26 iulie, un incendiu de proporții a izbucnit în zona Piața Muncii. Printre familiile puternic afectate de acest incident se numără cea a lui Marian Porojan, un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov. Colegii lui au făcut publică povestea pe Facebook și cer ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Miercuri, 26 iulie 2023, un incendiu a cuprins mai multe case din zona Pieței Muncii din București, în urma căruia patru persoane au fost rănite și 17 proprietăți afectate.

Casa lui Marian Porojan a ars complet. În momentul incendiului, fiica sa de 14 ani și fiul de doi ani erau în interior. Fetița a reușit să-și scoată frățiorul din flăcări, dar locuința a fost distrusă complet.

Ambulanțierul se afla în serviciu când a aflat că locuința sa a fost cuprinsă de flăcările venite de la un imobil vecin.

Pentru a-l susține pe bărbat, o pagină de Facebook a angajaților SABIF, Ajutați Ambulanța, a făcut cunoscut cazul lui.

„Marian Porojan, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, ieri, în timp ce salva un pacient, primește un telefon devastator: casa lor trudită timp de 16 ani ardea, foc propagat cu repeziciune de la casa vecinilor”, se arată în postare.

„Nu toți eroii poartă mantie”

„Fiica de doar 14 ani fugea din calea flăcărilor cu fratele de 2 ani și jumătate în brațe. Un copil care a salvat alt copil din calea fumului gros și a flăcărilor devastatoare. Nu toți eroii poartă mantie, eroina noastră de 14 ani este dovada vie”, spun ambulanțierii.

Ei transmit că în urma incendiului a rămas „scrum din casă, din haine, din cele necesare unei familii cu 2 copii”.

Colegii au publicat și conturile în care poate fi ajutată familia lui Marian Porojan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati