Este pâinea neambalată un vector de transmitere a coronavirusului? Ce spune ANPC

Pâinea neambalată, vector de transmitere a coronavirusului? Nicidecum, arată reprezentaţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor! ANPC a avut recent o întâlnire cu principalele asociaţii patronale din domeniul alimentar din România.

Conform ANPC, și Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) susține același lucru, că pâinea neambalată nu este vector de transmitere a bolii Covid-19.

Pâinea neambalată, vector de transmitere a coronavirusului? Nu există dovezi științifice!

EFSA transmite că nu există dovezi ştiinţifice pentru a proba așa ceva.  Alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) nu sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2, scrie gandul.ro.

Potrivit unui comunicat al ANPC, reprezentanţii principalelor structuri patronale din România s-a întâlnit, miercuri, 10 martie, cu responsabilii ANPC. Demersul a fost făcut pentru a discuta câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul alimentar în această perioadă marcată de restricţiile impuse de pandemie.

De asemenea, ANPC şi patronatele din domeniul alimentar „au discutat pe larg și despre modalităţi diverse pe care le pot identifica împreună, în scopul promovării şi aplicării bunelor practici în domeniul protecţiei consumatorilor, în consonanţă cu cele europene”, se mai spune în comunicat.

Preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, a prezentat în cadrul reuniunii detalii referitoare la strategia multianuală a instituţiei, în concordanţă cu modificările legislative naţionale şi europene în domeniu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati