Este un trend de creştere a atacurilor cibernetice, avertizează șeful STS: ”Trebuie să ne pregătim să facem faţă unor atacuri din ce în ce mai complexe”

1
316
Foto: Facebook / STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general Ionel Sorin Bălan, a declarat luni că există o tendinţă de creştere a atacurilor cibernetice, adăugând că acest fenomen este stăpânit la nivelul României.

„Este un trend de creştere a tot ce înseamnă atacuri cibernetice asupra infrastructurilor de comunicaţii şi tehnologia informaţiei pe care noi le administrăm şi am întreprins toate măsurile necesare, atât tehnice, cât şi operaţionale, astfel încât să putem să facem faţă, iar bugetul pe care l-am discutat considerăm că ne va sprijini în a putea preveni asemenea atacuri”, a declarat şeful STS, la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa Comisiilor reunite de apărare, care au discutat bugetul pe 2024, potrivit Agerpres.

Întrebat unde au existat astfel de atacuri, el a precizat că au fost vizate în general site-urile celor mai importate instituţii din administraţia publică centrală.

„Asemenea atacuri există permanent, trendul este acela de creştere, dar, la nivelul Romaniei, împreună cu celelalte entităţi care au atribuţii în apărarea cibernetică, reuşim să stăpânim acest fenomen”, a transmis Bălan.

Potrivit acestuia, este foarte greu de precizat din ce direcţie vin aceste atacuri, pentru că în spatele unui IP „pot sta alţi actori”.

„Atribuirea este o componentă destul de grea. (…) Este clar că sunt atacuri mai consistente, este clar că trebuie să ne pregătim să facem faţă unor atacuri din ce în ce mai complexe, numărul de surse care ţintesc infrastructurile noastre este mai mare”, a adăugat directorul STS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.