PMB: Etapele de construcție ale pasajului Doamna Ghica au fost accelerate / Restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina se vor institui din 30 ianuarie

Primăria Bucureşti anunţă, joi, că Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica, având un avans faţă de graficul iniţial. În aceste condiţii, restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă.

Constructorul de la Pasajul Doamna Ghica, Trustul de Clădiri Metropolitane București, anunță că a accelerat etapele de construcție ale pasajului, obținând un avans față de graficul propus inițial.

Potrivit sursei citate, s-a lucrat în paralel atât la sudura elementelor montate deja în luna decembrie 2022, cât și la asamblarea la sol a unor noi tronsoane.

Parcurgerea acestor etape permite continuarea montajului tronsoanelor tablierului metalic pe două fronturi de lucru distincte din santier, atât în zona intersecției, cât și în apropierea rampei dinspre Piața Delfinului.

Mai mult, pentru că tronsonul tablierului ce traversează șoseaua Colentina nu se va mai realiza la sol – așa cum era programat – rezultă reducerea duratei de blocare a traficului cu cel puțin o săptămână (pe șoseaua Colentina, sensul dinspre Obor spre Afumați).

Restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie

În consecință, restricțiile de circulație de pe șoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie când se va devia traficul pe ampriza liniei de tramvai, iar urmatoarele elemente metalice se vor monta începând cu 1 februarie, sudarea acestora realizându-se la înălțime.

”În paralel cu aceste lucrări se lucrează la cel mai complex sector al podului care urmează să fie poziționat deasupra intersecției”, notează sursa citată.

Noua abordare a lucrărilor va influența traficul rutier după cum urmează:

– Se va menține actuala restricție privind blocarea amprizei liniei de tramvai în centrul intersectiei până în data de 28 ianuarie.

– Se va menține și anularea trecerii de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona șantierului, astfel încât să se poata lucra în paralel la tronsonul de tablier dinspre Piața Delfinului.

– Incepand cu data de 30 ianuarie se vor aplica măsurile de restricție a șoselei Colentina, sensul dinspre Piața Obor spre Afumați.

Traficul auto va fi asigurat pe șoseaua Colentina – sens spre Afumați – pe trei benzi: una de dreapta spre Piața Delfinului și două înainte spre Afumați, pe ampriza liniei de tramvai. Statia de tramvai din intersectia Sos Colentina cu Str. Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumați, va fi utilizată ca stație comună de STB și autobuzele regionale, pentru preluarea traficului de călători.

Totodată, în șantier trebuie să ajungă ultimele patru transporturi cu piese ale tablierului metalic, ultimul fiind programat pentru data de 17 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati