„Eu, dacă am BMW, sunt obligat să pun anvelope de iarnă?” Răspunsul dat de oficialii RAR a stârnit hohote de râs

Despre echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă la 1 noiembrie s-a vorbit mult de-a lungul timpului, iar acum un mesaj postat de Registrul Auto Român (RAR) pe Facebook a demontat acest mit și, totodată, a stârnit hohote de râs printre internauți, scrie digifm.ro.

Replica reprezentaților Registrului la comentariul proprietarului de BMW a stârnit sute de reacții amuzate ale urmăritorilor paginii: „Doar dacă linia de tramvai este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei. 🙂”

Anterior, reprezentanții RAR au dorit să le explice românilor când trebuie să-și schimbe anvelopele.

„Sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce! Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii. Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră”, a fost mesajul transmis de RAR.

Codul rutier prevede că sunt obligatorii anvelopele de iarnă oricând se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau ploi, indiferent de data din calendar, în md contrar, șoferii prinși riscă amenzi consistente, potrivit Gândul.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati