Eugen Teodorovici a fost ales vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor și al Fondurilor Europene și fost membru al Senatului României, a fost ales vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American (Romanian-American Business Council – RABC). Forul este responsabil cu dezvoltarea relațiilor cu partea americană la nivel de companii și organisme guvernamentale.

În același timp, Teodorovici a declarat că unul din obiectivele sale ca vicepreședinte al acestui for va fi creșterea prezenței americane în economia românească.

„Alegerea mea în această funcție arată angajamentul Consiliului pentru continua apropiere dintre România și SUA, în cadrul relațiilor de parteneriat strategic care există între țările noastre. Unul dintre obiectivele mele ca vicepreședinte al acestui for va fi creșterea prezenței americane în economia românească prin atragerea de noi investiții americane”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit stiripesurse.ro.

Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Româno-American, a salutat alegerea lui Eugen Teodorovici în conducerea RABC. Acestea a apreciat expertiza fostului ministru și prestigiul pe care îl aduce demersurilor Consiliului.

În același timp, Minovici a argumentat că se întrevăd noi oportunități de colaborare între cele două țări, ”iar rolul Consiliului de Afaceri Româno-American în perioada următoare va fi acela de a ajuta la fructificarea acestor oportunități”.

Consiliul de Afaceri Româno-American este o organizație neguvernamentală, dedicată întăririi colaborării economice dintre România și Statele Unite ale Americii. Consiliul a fost creat în SUA de către un grup de antreprenori americani și e condus de către omul de afaceri american de origine română, Ștefan Minovici. RABC s-a afirmat prin inițiative precum „Make it in Romania”, care și-a stabilit drept obiectiv ca Statele Unite ale Americii să ajungă în topul primilor trei investitori din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati