Eugen Tomac: Am simțit o solidaritate fără precedent cu Ucraina în Parlamentul European

Europarlamentarul Eugen Tomac a declarat marți că a simțit o solidaritate fără precedent cu Ucraina în Parlamentul European, unde președintele Volodimir Zelenski a ținut un discurs video.

”Am trăit o stare fără precedent în plenul Parlamentului European, cred că a mai fost o emoție la fel de puternică atunci când a plecat Marea Britanie din UE. Astăzi vorbim despre un război pentru a pedepsi un stat pentru simplul motiv că a dorit o altă direcție pentru a-și consolida viitorul său. Ucraina, după ce a semnat acordul de asociere la UE, a fost pedepsită, iar prima consecință – a fost luată Crimeea. Pe măsură ce liderii politici de la Kiev și-au propus drept obiectiv intrarea în NATO și în UE, Putin nu a mai așteptat și a declanșat acest război tocmai pentru a încerca să mențină, din orgoliu politic și ambiție imperială un stat vecin recunoscut în zona sa de influență”, a spus Tomac, la Metropola TV.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, marţi, plenului Parlamentului European reunit într-o sesiune specială, prin intermediul unei videoconferinţe, fiind îmbrăcat în haine militare.

El a spus că este „fericit” că a „unit toată Europa” și cerând liderilor UE să dovedească că „nu ne veți lăsa baltă” și că „sunteți într-adevăr europeni”.

„Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean, potrivit News.ro.

Preşedintele Zelenski a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie, iar ei luptă pentru pământul lor, libertatea şi viaţa lor.

„Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili”, a continuat şefului statului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati