Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE) i-a luat un scurt interviu tinerei activiste pentru mediu, Greta Thunberg

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE) i-a luat un scurt interviu tinerei activiste pentru mediu, Greta Thunberg, prezentă la ședința plenară de la Strasbourg din această săptămână. Greta Thunberg se află la Strasbourg în contextul unui protest al activiștilor de mediu pentru susținerea legislației privind refacerea naturii care se va vota miercuri.

Nicu Ștefănuță a întrebat-o pe Greta: “Ce mesaj ai pentru tinerii din estul Europei, pentru tinerii din România? Ce ar trebui să facă? Cum ar trebui să se implice mai mult? Este mai greu pentru mișcarea verde să crească acolo. Care sunt cele mai bune lecții pe care le-ai învățat din Suedia și din alte locuri?

Tânăra activistă de mediu suedeză a răspuns: „Cred că cel mai bun fel de a se implica este să creeze o comunitate și să-și canalizeze timpul și energia acolo, să-și amintească mereu pentru ceea ce luptă. O comunitate cât se poate de orizontală, non-ierarhică”.

Legea pentru refacerea naturii va fi votată miercuri. “Fac din nou un apel către europarlamentarii români să voteze în favoarea Legii Uniunii Europene privind restaurarea naturii. Dacă votați împotrivă, sunt curios cum veți avea curajul să le spuneți românilor că vă pasă de pădurile din țara noastră și de aerul pe care îl respiră copiii noștri”, declară Nicu Ștefănuță.

 

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati