Europol: Aproape jumătate dintre mașinile Poliţiei Capitalei, trase pe dreapta. Bordul – „pom de Crăciun”

0
263

Aproape jumătate dintre autospecialele folosite de poliţiştii din Capitală sunt defecte, spun sindicaliştii de la Europol. Aceşti au postat pe Facebook o fotografie în care arată bordul uneia dintre maşini cu mesajul „PERICOL AVARIE MOTOR”. Acea maşină, potrivit sindicaliştilor, abia ieşise din service, după patru săptămâni de reparaţii.

Reprezentantul Europol a transmis redacţiei Buletin de Bucureşti o fotografie, în care arată cum se prezintă o autospecială de Poliţie folosită intensiv.

Sindicaliştii spun că şi-au bazat aceste cifre pe o analiză făcută la nivelul fiecărei secţii de poliţie din Bucureşti, pentru că Poliţia Capitalei nu are aceste situaţii centralizate. Noi am cerut conducerii Poliţiei Capitalei cifrele, pentru a le confrunta cu cele oferite de Europol.

Întârzieri de luni de zile la reparaţii

Reparaţiile durează mult din două motive majore, acuză Europol: lipsa de fonduri pentru reparaţii şi întârzierile uriaşe la prestările de servicii.

O parte dintre ele nici măcar nu au ajuns să fie programate la service, deși sunt defecte de 4-6 luni. O altă parte stau în service de luni bune pentru că nu mai sunt fonduri pentru reparații. Și mai sunt unele care au fost reparate, cică, dar cărora le apar astfel de mesaje prin bord sau prezintă în scurt timp de la utilizare aceleași defecțiuni”.

Poliţia Capitalei are pârghiile legale necesare pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, dar tot nu se rezolvă nimic, acuză Europol.

Potrivit lui Cosmin Andreica, sunt cel puţin două firme de service auto care au contract cu Poliţia Capitalei şi la mijloc sunt „contracte de milioane de lei”.

Redacţia Buletin de Bucureşti a cerut informaţiile publice legate de numărul şi valoarea acestor contracte şi de situaţia parcului auto al Poliţiei Capitalei şi le vom publica îndată ce le vom obţine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.