Eurostat / Topul țărilor unde se călătorește mult cu trenul – Elveția pe primul loc iar România în coada clasamentului!

Conform unui articol din Handelszeitung HZ – legat de subiectul ponderii transportului feroviar de persoane în diverse state europene, a arătat că nimeni nu călătorește atât de mult cu trenul cum o fac elvețienii.

  • Concluzia articolului este că elvețienii se situează primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea transportului pe calea ferată.

Anul trecut, elvețienii au folosit trenul, în medie, de 71 de ori, acoperind o distanță de aproximativ 2.400 kilometri. Cifrele sunt similare pentru anii 2016 și 2017. În anul 2016, cetățenii elvețieni au apelat în medie de 72 de ori la călătoriile cu trenul și au parcurs un total de 2.463 de kilometri pe calea ferată.

Pe locul doi după Elveția, la distanță, se situează Luxemburg, ai căror cetățeni folosesc trenul ca mijloc de transport de 38 de ori pe an.

Clasamentul este completat de Danemarca, Austria și Germania, cu 35 de călătorii pe cap de locuitor pe an.

  • Pe ultimele locuri se situează Croația (5 călătorii cu trenul pe cap de locuitor pe an), România și Bulgaria (3 călătorii pe an) și Lituania și Grecia (2 călătorii pe an).

Datele statistice privind transportul pe calea ferată prezentate în HZ au avut la bază cifrele prezentate de Biroul european de statistică Eurostat al UE, precum și informațiile furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Analiza a vizat situația transportului feroviar în statele membre UE și EFTA.

Sursa: Handelszeitung HZ cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MEEMA

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati