Eveniment inedit la Arena Națională – Maraton pe tocuri pentru copiii cu dizabilități sau fără familie

Evenimentul sportiv inedit va avea loc sâmbătă și are un scop caritabil şi este destinat copiilor cu dizabilități sau celor care nu au o familie.

Cei care vor să participe sunt așteptați la intrarea din strada Maior Coravu. Înscrierile se fac între orele 10.00 și 11.00, taxa fiind de 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii.

Banii strânși vor fi donați către două fundații: „Nane” şi „Ajut un copil”.

„De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un ‘fenomen’. În fiecare dimineaţă văd mămici – femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri – care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele ‘cariere’ – cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio. Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie – copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!”, a declarat Monica Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului.

Participanţii la „MARATOC” vor purta încălţăminte cu tocuri de 7-10 cm. Ei vor alerga pe distanțe de 400, 800 sau 1.200 de metri.

Numeroase personalităţi din lumea sportului, din lumea artistică sau din televiziune s-au alăturat acestui eveniment – Elisabeta Lipă, Maricica Puică, Violeta Beclea, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu, Anca Dinicu, Andreea Bălan, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Taşcău (Dl Problemă), Rareş Varniote, Bogdan Boantă, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu şi copiii de la Victoria Art, Daniela Nane, Tania Popa, Răzvan Săvescu, Cosmin Vîjeu, Alexandra Sălceanu, Letiţia Vlădescu şi mulţi alţii – acceptând să alerge pe tocuri (chiar şi bărbaţii!) pentru a susţine acest proiect.

Sursa: bucurestifm.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati