Execuția Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” din Capitală, în linie dreaptă

Primăria Sectorului 1 a anunțat publicarea anunţului de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie pentru Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare”

„Primăria Sectorului 1, prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat, a primit pe 31 decembrie 2019, confirmarea de publicare a anunţului privind achiziţionarea serviciilor de proiectare şi execuţie pentru Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare”.

Termenul de publicare al anunţului, pe TED (Tenders Electronic Daily) https://simap.ted.europa.eu/ – versiunea online a „Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, dedicată achiziţiilor publice europene, este de cinci zile„, a anunțat un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” este o construcţie pe care Primăria Sectorului 1 o ridică de la zero şi reprezintă una dintre cele mai importante investiţii din domeniul public din Bucureşti şi va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria I A.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.405.000.000 lei (aproximativ 500.000.000 de euro).

Potrivit estimărilor, Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va avea  1.000 de paturi, 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, 100.000 mp construiţi. Spitalul va avea şi două heliporturi care vor uşura accesul pacienţilor în stare gravă.

În incinta viitorului spital, construit de Primăria Sectorului 1 pe Şos. Bucureşti-Târgovişte nr. 10, se vor reloca Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Dan Tudoreche primar Sector 1„Datoria fiecărui edil responsabil este să realizeze investiţii în infrastructura medicală şi să contribuie la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite românilor.

Unul dintre proiectele mele de suflet, „Spitalul Sfântul Vasile cel Mare” devine realitate!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati