Exemplu de subiect dacă Religia ar fi probă opțională la Bac: “Să descrie stilul brâncovenesc”

Elevii de clasa a XII-a care ar alege Religia ca probă opțională la Bac ar putea avea ca subiect “să descrie stilul brâncovenesc”, a spus Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Vasile Bănescu a dat un exemplu de posibil subiect pe care elevii l-ar avea de rezolvat, în cazul în care Bacalaureatul ar conține și o probă opțională, Religia, așa cum au cerut cultele religioase într-o scrisoare către ministrul Educației, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

  • Elevii de clasa a XII-a care ar alege Religia ca probă opțională la Bac ar putea avea ca subiect “să descrie stilul brâncovenesc”, scrie Digi24.

Un posibil subiect la o probă de Religie la Bac, dacă cererea cultelor religioase ar fi acceptată de ministra Educației pentru modificarea proiectului legii învățământului preuniversitar, ar fi “descrierea stilului brâncovenesc”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Întrebat dacă proba s-ar ține oral sau în scris, Vasile Bănescu nu a dat un răspuns concret: “Probabil că ambele probe, deși diferite, sunt acceptabile. N-aș putea să vă răspund exact”.

Amintim că Edupedu.ro a scris că 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, au cerut într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati