Exerciţiu de simulare a producerii de inundaţii pe teritoriul Sectorului 2

În Sector 2 s-a desfăşurat, miercuri, un exerciţiu de simulare a producerii unei inundaţii cu avertizarea-alarmarea populaţiei, acţiune care face parte din Planul anual de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă al Sectorului 2.

„Deşi riscul producerii unor inundaţii in Bucureşti nu este foarte mare având în vedere amenajările hidrotehnice existente, în Sectorul 2 avem câteva din cele 15 lacuri de pe râul Colentina şi acest risc există în situaţia producerii unor precipitaţii excepţionale; de asemenea, nu putem elimina nici riscul unor inundaţii produse din cauza unor accidente pe salba lacurilor de acumulare. Am realizat exerciţiul de astăzi pentru a verifica fluxul de informaţii şi modul în care conlucrează toate structurile implicate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru noi prevenţia este foarte importantă, organizăm astfel de exerciţii pentru toate tipurile de risc pentru care avem planuri de intervenţie, am realizat exerciţii pentru seism, pentru incendii şi destul de des cele pe care le desfăşurăm în şcolile din Sectorul 2 pe partea de risc de cutremur”, a declarat domnul Toader Mugur Mihai, Primarul Sectorului 2.

Scenariul exerciţiului a inclus măsurile şi acţiunile întreprinse pentru contracararea efectelor inundaţiilor în zona inundabilă a Sectorului 2 (acumularea Plumbuita, acumularea Fundeni) şi pentru salvarea şi evacuarea populaţiei şi bunurilor din zona afectată: subsolul a 20 de blocuri şi 10 case de pe str. Maior Vasile Băcilă şi străzile adiacente.

Scopul principal al acestui exerciţiu, controlat şi evaluat de către ISU „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, a constat în verificarea modului de răspuns al autorităţilor publice locale şi a celorlalte structuri şi agenţi economici cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă, precum şi a sustenabilităţii acţiunilor şi măsurilor din Planul de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati