Experiment în București. În cât timp s-a prăjit un ou pus în tigaie la soare – VIDEO/ FOTO

În weekend temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius în București. Un experiment realizat de Asociația „Străzi pentru oameni” arată că la soare, pe asfalt și fără vegetație, se resimțea mult mai mult. Astfel că au reușit să prăjească un ou, într-o tigaie pusă la soare, în doar jumătate de oră.

„În acest moment poți să gătești un ou la soare în Piața Universității.

După doar 30 minute la soare tigaia a atins temperaturi de 65°C, iar oul a început să se gătească. Domeniul public devine pur și simplu inutilizabil și periculos din cauza schimbărilor climatice. Avem nevoie de umbră, de pomi și de spații verzi.

Temperaturile de 43°C înregistrate astăzi ar fi fost considerate o anomalie absolută în urmă cu un deceniu. Din păcate în foarte puțini ani aceste temperaturi vor deveni norma. Prin proiecte precum ”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” vom reuși să adaptăm spațiul public la noua realitate climatică”, au transmis reprezentanții Asociației „Străzi pentru Oameni”.

Clipul video poate fi urmărit aici.

Pe bulevardul Regina Elisabeta temperatura resimțită a fost de 72 de grade Celsius, un record absolut.

„Temperaturi medii de 50°C pe tot bulevardul Regina Elisabeta în acest moment. Recordul de temperatură înregistrat este pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72°C.

Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există este de 35°C. Avem nevoie de replantarea pomilor și reabilitarea alveolelor verzi de pe blvd. Regina Elisabeta”, transmit reprezentanții ONG-ului.

Reprezentanții fundației vor reîmpădurirea Bulevardului Regina Elisabeta. ONG-ul “Străzi pentru Oameni” a depus pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei proiectul “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” în acest sens.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati