Expert în politici europene: USR „ridică întrebări cu privire la modul în care acest partid gestionează diversitatea de opinii”

0
251

După un week-end în care am avut un apogeu al dezbaterilor pro și anti comunitatea LGBTQ+, în această dimineață stratul de ozon nu a făcut față unor fenomene generate de soare și am avut parte în România de un fenomen care era rezervat polilor planetei, aurora boreală. Președintele ADRPE și expert în Dezvoltare Regională și și Politici Europene, Sorin Chiriță, atrage atenția exact asupra acestor aspecte, menționând că în discursul public se distrage atenția de la problemele cu adevărat importante.

„În loc să se concentreze asupra problemelor multiple ale Bucureștiului, cauzate de primarii lor reprezentativi, Nicușor Dan și Clotilde Armand, conducerea USR, sub Cătălin Drulă, cu susținerea publică a primarului dezastru Clotilde Armand, a luat o decizie care ridică întrebări cu privire la modul în care acest partid gestionează diversitatea de opinii. Într-o democrație, protejarea și promovarea libertății de exprimare ar trebui să fie o prioritate. În această perspectivă, sancțiunile sunt vădit discriminatorii.

Este important de subliniat că prioritățile USR nu sunt problemele economice, dezvoltarea infrastructurii, curățenia în orașe și modernizarea transportului public. Prin această acțiune se pare că USR are prioritate în a susține exclusiv opinii pro-LGBT în detrimentul celor conservatoare.

În plus, decizia de a o exclude pe Elena Lasconi din campania pentru europarlamentare ridică întrebări cu privire la modul în care USR gestionează diferențele de opinie în rândul membrilor lor. Aplicarea ușoară a sancțiunilor împotriva membrilor cu opinii contrare conducerii acestui partid arată că democrația internă nu funcționează așa cum ar trebui, contrazicând discursul public.

Sunt multe persoane care sunt conservatoare în convingerile lor, așa cum sunt și eu, dar în același timp sunt ferm împotriva discriminării de orice fel, inclusiv a discriminării bazate pe sex, etnie, rasă, religie sau orientare sexuală. Această perspectivă subliniază importanța respectării diversității de opinii și a promovării toleranței într-o societate democratică.

Convingerile conservatoare pot fi îmbinate cu principiile libertății și libertății de exprimare, contribuind astfel la o Românie mai liberă și mai deschisă la dezbatere și dialog.”, spune Sorin Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.