Expert în vaccinuri: Următoarea pandemie ar putea fi și mai rea

0
723
Pixabay

Viitoarele pandemii ar putea duce la și mai multe decese decât actuala pandemie de coronavirus, a avertizat unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca.

Vaccinologul britanic Sarah Gilbert a susținut nevoia unor finanțări mai puternice și mai numeroase pentru prevenirea pandemiilor.

Ea a avertizat, de asemenea, că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron și că oamenii trebuie să fie mai precauți până se vor afla mai multe informații despre noua tulpină mutantă, scrie Digi24.

„Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile. Adevărul este că următorul ar putea fi și mai rău. Ar putea fi mai contagios sau mai letal, sau ambele. Nu putem permite să trecem printr-o situație ca aceasta prin care am trecut și să constatăm că, în ciuda pierderilor economice enorme pe care le-am suferit, încă nu asigurăm finanțare pentru pregătirea în prevenirea unei pandemii. Progresele pe care le avem și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”, a spus ea, citată de BBC.

În legătura cu varianta Omicron, Sarah Gilbert a declarat că proteina Spike conține mutații care cresc contagiozitatea virusului. ”Până când vom ști mai multe, ar trebui să fim precauți și să luăm măsuri pentru a încetini răspândirea acestei noi variante”, a îndemnat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.