Expertiza tehnică a imobilului ARO a fost recepționată de Administrația pentru Consolidare

Expertiza tehnică a imobilului ARO (bd. Gheorghe Magheru nr. 12-14) unde funcționa cinematograful Patria a fost recepționată de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), transmite Primăria Capitalei.

Expertizarea s-a realizat cu echipamente digitale moderne, prin scanare laser 3D, dronă aeriană pentru colectare de date și cele mai noi soft-uri de calcul structural și software de proiectare și reprezentare tip BIM (Building Information Modelling).

Intervențiile propuse pentru consolidarea imobilului presupun diverse operațiuni cum ar fi: consolidarea grinzilor existente și introducerea de grinzi noi la nivelul etajelor superioare, cămășuirea pereților de la subsol, realizarea unor fundații noi din beton armat sau refacerea unor balcoane. Suplimentar se vor realiza și trotuarele perimetrale clădirii.

Următoarea etapă în procesul de consolidare a blocului ARO-Patria este înscrierea în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării în baza Legii 212/2022.

Imobilul este alcătuit din patru corpuri de clădire, cu regimuri de înălțime diferite: 8, 9 și 5 etaje, plus clădirea care adăpostește sala cinema Patria.

Construit în 1935, Blocul ARO – Patria este o clădire emblematică pentru arhitectura modernă din perioada interbelică și pentru soluția structurală a sălii de cinematograf, revoluționară pentru acea dată. A fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati