Explicaţii ale Jandarmeriei despre înmormântarea lui Eli Pian

0
100
coronavirus-jandarmeria-bucuresti
Foto: Jandarmeria Română/Facebook

Direcţia Generală a Jandarmeriei a dat duminică o serie de explicaţii publice în legătură cu “evenimentul privat” din Sectorul 5 al Capitalei, respectiv cu înmormântarea şefului clanului Duduienilor, Eli Pian, ucis zilele trecute de reprezentantul unui alt clan.

“În legătură cu evenimentul privat ce a avut loc în sectorul 5 al Capitalei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: Conform legii de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române, aceasta este obligată să asigure măsurile de ordine la orice adunare de persoane apărută în spaţiul public, indiferent de natura şi contextul acesteia. Am fost prezenţi, în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea eventualelor incidente şi limitarea efectelor adunării publice asupra căilor de comunicaţii, ţinându-se cont de faptul că trebuie înlesnită circulaţia Ambulanţei, Pompierilor şi altor forţe care acţionează în regim de urgenţă”, a precizat un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Forţele de ordine au fost în permanentă legătură cu organizatorii evenimentului, care au luat măsuri pentru respectarea legii şi recomandărilor Jandarmeriei, a precizat sursa citată.

“Au fost folosite mijloacele de protecţie individuală de către participanţii la eveniment. Persoanele participante au fost dispuse în grupuri, pentru a limita expunerea. Acolo unde au fost constatate încălcări ale legii, Jandarmeria a aplicat măsuri în consecinţă. Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19”, a mai precizat Jandarmeria.

În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.