Explicații pentru poluarea crescută din București din ultimele 24 de ore

0
110
poluare bucuresti

Marți seară, în București, a fost constatat un nivel mare de poluare. Situația a fost semnalată de o platformă independentă pentru măsurarea calității aerului. Și miercuri dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87, conform datelor aceleiași platforme de măsurare a calității aerului.

Marți seară, în centrul orașului și în sud, nivelul particulelor PM 2,5 a ajuns la 100. Aceste particule se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și riscă să provoace probleme de sănătate, scrie Digi24.

Poluare în centrul Capitalei. Nivelul particulelor PM2.5 a ajuns la 100

Nivelul acestor particule a fost, de altfel, ridicat la toate punctele de măsurare a calității aerului din București, cu niveluri de peste 80-90. Și miercuri  dimineață, în centrul Capitalei, nivelul particulelor PM 2,5 era destul de ridicat, ajungând la 87.

Iarna se cumulează emisiile din toate categoriile de surse – trafic, industrie, încălzire rezidențială

Andrei Corlan, consilier la Garda Națională de Mediu, a explicat că în ultima perioadă, fiind iarnă, pe fondul temperaturilor scăzute și al cadrului atmosferic care împiedică dispersia poluanților, pot fi acumulări importante de poluanți la nivelul solului.

„Iarna sunt cele mai multe depășiri ale valorilor limită ale PM 10, pentru că se cumulează emisiile din toate categoriile de surse – trafic, industrie, încălzire rezidențială.

Sunt zone în București unde încălzirea rezidențială se face pe lemn.

După verificarea de ieri, o echipă a Gărzii de Mediu a identificat un operator economic a cărui activitate ar fi putut influența valorile de la stația Lacul Morii”, a declarat Corlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.