Explozie de tarife pentru un loc de parcare în centrul Capitalei – de 10 ori mai mulţi bani

1
456
parcare
Unsplash

Locuri de parcare mai scumpe în centrul Capitalei, oamenii ajung să scoată de 10 ori mai mulţi bani din buzunar pentru a parca.Aceştia plătesc şi peste 8.000 de lei anual pentru un loc de parcare rezervat.

Parcările deţinute de Primăria Capitalei au devenit o adevărată comoară pentru bugetul local, scrie antena3.ro

De la începutul anului, în centrul oraşului, panourile amplasate lângă locurile de parcare au anunţat o creştere a preţului pe oră de la 1,5 lei la 10 lei, scrie sursa citată.

Măsura de a creşte preţurile în Capitală a fost luată de la finalul anului 2019, însă din cauza pandemiei a fost implementată abia anul acesta.

 • Cât plătesc bucureştenii care parchează în centrul Capitalei

10 lei are de plătit pe oră are un bucureştean, în cazul în care doreşte să îşi lase maşina în centrul Capitalei. Suma se dublează în momentul în care ajunge la a treia oră de parcare. Riveranii vor scoate din buzunare peste 8.000 de lei pe an. Cei care nu locuiesc în zonă dar îşi doresc să parcheze vor scoate plăti peste 9.000 de lei pe an.

Sursa: antena3.ro

1 COMENTARIU

 1. Este o intrare in normalitate.

  In restul capitalelor europene, primaria creste preturile pana incep sa apara locuri libere. Un target corect ar fi de 20-40% locuri libere.

  In traducere, nici sa nu fie prea scump sa nu-si mai permita nimeni, dar nici sa fie toate pline.

  Cand chiar ai treaba, sigur gasesti, dai banul si-ti faci treaba.

  Dar, problema gigantica in Bucuresti este enforsarea.

  In alte tari, primaria prin agenti proprii sau tertii cu contract stau la vanatoare si cum n-ai platit, cum te amendeaza urat. Toti soferii tremura de frica, pentru ca stiu ca e sansa f mare sa-i prinda cu parcarea neplatita si sa-i rupa urat la portofel.

  Eu constientizez insa tembelismul romanesc si pariez ca mult timp de acum inainte o sa vedem masini parcate prin tot centrul, fara plata si fara sa pateasca nimic.

  Tare as vrea sa ma insel… dar slabe sanse.

  Traim in tara in care politia locala mananca seminte cand sunt pe tura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.