UPDATE/ Explozii puternice lângă București, în Crevedia, la o stație GPL. Cel puțin un mort și mai mulți răniți, printre care și salvatori

O explozie de proporții s-a produs sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia. Există risc de poluare în localitățile limitrofe, iar fumul se îndreaptă spre zona de nord a Bucureștilui. Echipaje de pompieri din Dâmbăvița, Ilfov și București se luptă cu flăcările, după ce s-a declanșat PLAN ROȘU de intervenție, transmite realitatea.net.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa, transmite Agerpres.

„Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv ‘Bagdasar’ şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului – şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie. Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni”, a declarat Rafila la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pentru arşi sunt două locuri la Spitalul „Bagdasar Arseni”, iar un alt pacient poate fi tratat în Unitatea de Primiri Urgenţe. Şi la Spitalul Floreasca este o situaţie asemănătoare.

O a doua explozie a avut loc la Crevedia. Cinci pompieri au fost răniți. Numărul victimelor crește astfel la 12.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/explozie-in-apropiere-de-bucuresti-5-persoane-au-fost-ranite-iar-traficul-este-blocat-pe-dn-1a-2480771

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne și o casă.

O perssoană a decedat.

Până la acest moment, 7 victime vor fi transportate la spital în București cu arsuri considerabile pe suprafața corpului.

Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati