Explozii în Crevedia/ Ciolacu: Văd că se face o paralelă cu cazul de la Colectiv, ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti

Premierul Marcel Ciolacu a mulţumim duminică tuturor pompierilor, cadrelor medicale şi forţelor de ordine implicate în gestionarea situaţiei generate de accidentul de la Crevedia, conform Agerpres.

El a precizat, de asemenea, că acest caz ar trebui comparat mai degrabă cu cel de la Mihăileşti decât cu incendiul de la Clubul Colectiv.

„Importat este că azi noapte, din punctul nostru de vedere, s-a acţionat exemplar şi în spitale. Mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări azi noapte. Trebuie să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă, întotdeauna, cu cazul de la Colectiv. Părerea mea este că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic” a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

El a menţionat că până în acest moment au fost transferate patru persoane în afara ţării: două au ajuns în Belgia, iar alte două urmează să ajungă la Milano. Sunt pregătite, de asemenea, alte şapte transferuri.

„Sunt trei în stare foarte gravă, în continuare, la Spitalul Floreasca şi încă două persoane la spitalul Bagdasar – de la prima explozie. Vom vedea după raportul de astăzi unde mai trebuie acţionat”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ce priveşte activitatea staţiei GPL, premierul a precizat că a fost desemnat un procuror pentru acest caz şi a subliniat că persoanele vinovate vor plăti.

„Cred că aici deja procuratura generală a desemnat un procuror, pe acest caz. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi o să înceapă să vină elemente noi şi o să înceapă audierile, cum este normal. (…) Important este: cine va fi vinovat, să fiţi ferm convinşi că va plăti. (…) Pompierii trebuiau să acţioneze. Important este că s-au salvat vieţi. (…) S-a intervenit întâi cu roboţi”, a declarat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati