Expoziţia ”Copilăria fantastică”, la Muzeul Naţional Cotroceni

Expoziţia „Copilăria fantastică”, realizată cu participarea unor tineri artişti de la licee de profil din ţară, se va deschide, marţi, la Muzeul Naţional Cotroceni în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Evenimentul are ca temă frumuseţea copilăriei şi actul artistic în sinceritatea şi profunzimea sa.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Muzeul Naţional Cotroceni lansează şi cea de-a II-a ediţie a concursului Cotroceni Creativ Junior, în acest an fiind prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei muzeale, potrivit unui comunicat de presă.

„Astfel, tinerii artişti sunt încurajaţi să reinterpreteze muzeul şi evoluţia sa pe parcursul celor 30 de ani de existenţă. Aceştia vor descoperi, prin intermediul postărilor periodice de pe reţelele de socializare ale instituţiei, diverse aspecte ale muzeului, curiozităţi, momente importante, patrimoniul şi personalităţile a căror istorie este legată de ansamblu”, arată sursa citată.

Juriul, alcătuit din Ligia Deca – consilier prezidenţial, Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale; Oana-May Isar – director al Liceului de Arte Plastice ‘Nicolae Tonitza”; Georgiana Cozma – artist vizual şi curator; Liviu Sebastian Jicman – director general al Muzeului Naţional Cotroceni, va selecta cinci lucrări din fiecare categorie, care vor fi premiate.

Alături de acestea, alte 14 lucrări vor intra în expoziţia care va fi lansată de Ziua Muzeului Naţional Cotroceni, pe 10 iulie, şi se va încheia pe 1 septembrie.

Ediţia din acest an debutează cu un atelier de desen, realizat cu participarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati