Expoziţia de pictură “Univers floral” a artistei Elisabeta Sultan, vernisată joi, la Artoteca BMB

Expoziţia de pictură ”Univers floral” a artistei Elisabeta Sultan va fi vernisată la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, joi, de la ora 18,30, informează un comunicat al organizatorilor.

„Într-o lume dominată de tehnologizare şi de evoluţie ştiinţifică, care a adus inevitabil un stil de viaţă trepidant, uităm să trăim bucuria simplă pe care ne-o poate oferi natura: o simplă observare a unei flori, a unui copac sau a unui nor pe cer. Prin intermediul lucrărilor mele îndemn privitorul să îşi acorde o pauză din goana cu care trece prin viaţă şi să privească frumuseţea unei flori altfel decât a făcut-o o până acum. Picturile mele iau naştere dintr-o contopire între imaginea captată de ochiul uman şi cea surprinsă de ‘ochiul’ camerei foto. Floarea se transformă în obiect de studiu, astfel detaliul capătă un rol primordial, tocmai pentru a accentua spectacularul pe care ni-l poate oferi imaginea unei flori, spectacular care ne poate dărui o bucurie ce poate fi trăită oricând. În picturile mele, florile dansează, vorbesc, îşi etalează măreţia cu care le-a înzestrat Dumnezeu. Ele ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu”, a afirmat Elisabeta Sultan, citată în comunicat.

În deschiderea evenimentului va vorbi despre artistă şi creaţiile sale curatorul expoziţiei, Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice şi decorative.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 31 august, de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB.

Elisabeta Sultan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, Secţia Pictură şi membră titulară din anul 2021 a Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati