Expoziția ”O călătorie prin vechea Persie”, între 23 iunie – 2 iulie, la Muzeul Național al Țăranului Român

Ambasada Republicii Islamice Iran, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, organizează în perioada 23 iunie – 2 iulie expoziția O călătorie prin vechea Persie.

Pasionații sunt invitați să descopere arta și cultura uneia dintre cele mai vechi civilizații din istoria omenirii.

Expoziția se dorește o incursiune fascinantă într-un tărâm magic, plin de mituri și mister, cu un patrimoniu artistic, arhitectural și istoric de o inegalabilă valoare.

Este, de asemenea, o oportunitate pentru vizitatorul român de a afla mai multe despre Persepolis – fosta capitală a Imperiului Persan, întemeiat în jurul anului 520 i. Hr. de Darius I; Esfahān – „bijuteria Persiei antice”, orașul „cât o jumătate de lume”; Shiraz – orașul grădinilor și al poeziei, locul unde s-au născut marii poeți Hafez și Saadi; Yazd – orașul de lut, vechi centru al religiei zoroastriene și păstrătorul focului sacru, ce arde neîntrerupt de peste 1500 de ani, dar și de a admira autenticitatea, diversitatea și frumusețea covoarelor persane lucrate manual și a miniaturilor pictate pe os de cămilă, bijuteriilor încrustate cu turcoaze, intarsiilor în lemn sau metal, vaselor din aramă, ceramică glazurată sau metal emailat pictat manual.

Expoziția are loc între 23 iunie – 2 iulie 2023, la Sala Noua Galerie și curtea interioară a muzeului, orele 10.00 – 18.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati