Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta va fi deschisă pentru tururi ghidate în două weekend-uri din iunie

Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” va fi deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate în zilele de 9-11 iunie și 16-18 iunie, urmând să fie redeschisă la începutul lunii iulie, potrivit unui comunicat de presă.

Punctele de vizită în cadrul expoziției sunt: Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

  • Vizitatorii vor avea acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

În premieră, expoziția va include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album.

Vor fi expuse și uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati