Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până pe 12 mai

Au mai rămas doar câteva săptămâni în care poate fi vizitată, la ARCUB – Hanul Gabroveni, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, cea mai mare expoziție din România dedicată celebrului artist spaniol. Deschisă până la 12 mai, expoziția organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, a avut un succes masiv în rândul publicului.

Expuse pentru prima dată în România, la ARCUB, obiectele de artă Salvador Dalí, fidele concepției suprarealiste de a șterge granițele dintre vis și realitate, de a materializa cele mai ascunse tenebre ale subconștientului, oferă o perspectivă comprehensivă asupra lumii interioare a artistului, revelând personalitatea sa complexă și interesele sale diverse: mitologia, religia, psihanaliza, știința.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, pledoaria lui Dalí pentru mai multă fantezie

De la sculpturi realizate în colaborare cu celebra cristalerie Daum, precum „Resturile unui automobil dând naștere unui cal orb care mușcă dintr-un telefon”, până la lucrări ambigue precum „Vestigii atavice după ploaie”, ce forțează privitorul să elimine convențiile normalului, de la imagini îndrăznețe din seria de ilustrații „Moise și monoteismul”, ce redau interpretarea personală a lui Dalí a canonului biblic, până la sculpturi din bronz precum „Molia și flacăra”, ce creează o atmosferă de mister și tensiune, expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este pledoaria lui Dalí pentru mai multă fantezie și libertate și pentru eliminarea constrângerilor mecanice ale societății contemporane.

Feminitatea, timpul, metamorfoza, visul, transpuse în simboluri și imagini specifice daliniene, sunt teme pe care cei care pătrund în universul său sunt invitați să le descopere în cele 10 spații expoziționale ale ARCUB – Hanul Gabroveni, în centrul istoric al Capitalei.

Concert-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, pe 27 aprilie

Publicul are ocazia să cunoască operele daliniene expuse la ARCUB și prin intermediul concertului-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, programat pe 27 aprilie de la ora 20.00, la Sala Mare – ARCUB.

Artiștii Operei Naționale București, Mihaela Maria Ișpan (mezzosoprană), Mladen Spasinovici (violoncel) și Ethan Schmeisser (pian și direcție muzicală), vor oferi o experiență senzorială completă – o călătorie muzicală în imaginarul suprarealist dalinian, unde juxtapuneri inedite de imagini și obiecte capătă o nouă dimensiune prin intermediul sunetelor.

Vizitatorii sunt invitați să admire obiectele Dalí prezentate la Hanul Gabroveni, traseul expozițional fiind completat de momente muzicale menite să evidențieze diverse aspecte ale vieții și carierei artistului Salvador Dalí. Parcursul muzical culminează în Sala Mare, cu un recital din piese celebre precum „Song of the Birds”, „A Ballad for a Madman” sau „Nous avons fait la nuit”.

Evenimentul se desfășoară conform programului următor:

  • vizitarea expoziției în intervalul 20.00-20.45;
  • intrarea în sala de spectacol în intervalul 20.50-21.00;
  • participarea la concert în intervalul 21.00-21.40.

Biletele pot fi achiziționate, la prețul de 130 de lei, de pe entertix.ro și arcub.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53).

Biletul nu asigură accesul publicului în zona VR.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată până pe 12 mai, de luni până duminică, între orele 10.00-20.00.

Accesul în spațiul expozițional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53. În perioada 1-6 mai, în perioada sărbătorilor libere legale și a sărbătorilor pascale, expoziția rămâne deschisă, iar programul de vizitare rămâne neschimbat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati