Expoziție aparte la Palatul Suțu – „Timp mecanic vs Timp biologic”

Expoziția „Timp mecanic vs Timp biologic” vă invită să pătrundeți într-o zonă de clar-obscur a înțelegerii. Este timpul vostru? Este timpul de partea voastră? Cum îl măsurați, cum îl pretuiți?

,,Drept urmare, Timpul ne devine aliat și dușman, dar cel mai adesea un partener, care ne preia când ne naștem și ne însoțește până la zenit, cu posibile roluri schimbate în funcție de experiențele pe care le trăim și alegerile pe care le facem. Și astfel trăim, la rândul nostru, roluri atât într-o memorie pierdută, când timpul trăit este accelerat, iar experiențele ne depășesc cu un pas, cât și într-una recuperată, pe măsură ce trecem de praguri ale vârstelor, iar sertarele cu amintiri se deschid, adesea la dorința noastră.

Există un timp măsurabil prin diverse instrumente cum ar fi: cadranul solar, ceasul, calendarul, anotimpurile, căruia i-am alăturat un timp mecanic – o mișcare circulară perfectă, imuabilă și fără sfârșit, căruia îi corespunde un timp biologic – naștere, creștere, plenitudine și moarte.

Nevoia de a controla și ordona aspectele vieții cotidiene și pe cele spirituale a dat naștere unui demers de a căuta și dezvolta instrumente și mecanisme prin care omul își poate fixa niște puncte de reper în desfășurarea timpului a cărui scurgere îi scapă.”

Expoziția „Timp mecanic vs Timp biologic” va putea fi vizitată la Palatul Suțu în perioada 18 august – 10 octombrie 2021.

sursa: bucurestifm.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati