Expoziție în aer liber: povestea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, în imagini

Primăria Sectorului 1 a dat startul primei expoziții istorice ce se află în aer liber și care transportă vizitatorii într-o călătorie prin istoria bogată a clădirii emblematice din inima cartierului Bucureștii Noi. Este vorba despre Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu, edificiu realizat în București cu ocazia Festivalului Tineretului din 1953, care, în prezent, este în plin proces de restaurare și modernizare.

Galeria reprezintă o călătorie în timp şi spaţiu a acestei clădiri simbol a Sectorului 1, cu o istorie impresionantă de peste 70 de ani, care dezvăluie povestea acesteia de la începuturi și până la statutul său actual, de imobil de patrimoniu.

Prin această expoziție, vizitatorii pot cunoaște semnificația clădirii și impactul acesteia asupra comunității, precum și evenimentele și oamenii care i-au modelat istoria.

Bucureștenii se pot bucura de această expoziție până la finalul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară.

În vara anului 2023, Primăria Sectorului 1 a demarat consolidarea, reabilitarea și modernizarea  Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, investiție așteptată de zeci de ani de locuitorii Capitalei. Primele măsuri de intervenție au vizat consolidarea construcției pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure, au fost construite fundații noi, care au fost armate cu oțel, au fost cămășuiți pereții, s-au desfăcut instalațiile vechi și au fost demolate planșeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate. Alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistență importante: pereții structurali din beton, au pregătit terenul pentru construirea scenei mari și au fost realizate cofrajele.

În primăvara acestui an, Primăria Sectorului 1 a intensificat lucrările de consolidare și modernizare. Ultimii pereți din subsol au fost îmbrăcați în beton armat, se face același lucru cu pereții de cărămidă din spațiul administrativ și cabinele actorilor. Totodată, sunt demontate grinzile degradate ale porticului – galeria exterioară – care vor fi înlocuite cu materiale rezistente și de calitate.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un  spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și  orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati