Expoziție temporară de fluturi tropicali vii la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa vă invită să parcurgeți o călătorie imaginară, care pornește din însoritele ținuturi ale unor zone geografice extrem de îndepărtate – Costa Rica, Malaezia, India sau Filipine, acolo unde, la un moment dat, o mică și plăpândă omidă a ieșit din ou, s-a înfășurat într-un cocon și s-a transformat în pupă. 

„Născuți aici” este povestea unei expoziții cu și despre fluturi, adusă din 26 iunie la Muzeul Antipa,care își invită vizitatorii să admire frumusețea și bogăția de culori ale unor vietăți cu un ciclu de viața fascinant. În sera din curtea muzeului își vor întinde aripile „Împăratul” (Morpho peleides Kollar), „Fluturele coada rândunicii de smarald” (Papilio palinurus Fabricius), precum și fluturi cap-de-bufniță (Caligo atreus Kollar și C. memnon C. & RFelder) iar vizitatorii vor avea prilejul dar și privilegiul de a fi martorii unor momente unice: „naşterea” unor fluturi, momentul în care adulţii părăsesc învelişul crisalidei şi văd pentru prima oară lumina soarelui.

Fluturii tropicali „născuți aici” își vor trăi momente din viață sub ochii admiratorilor de toate vârstele, iar cei dornici să afle mai multe despre acest grup de viețuitoare vor avea prilejul sa participe la tururi ghidate gratuite, susținute de specialiști ai muzeului. Astfel, ei vor afla cum își petrece viața viitorul fluture în învelișul său protector, stadiul de pupă fiind, așa cum consideră oamenii de știință, una dintre cele mai interesante perioade din viața unui fluture.

Vizitatorii vor primi informații detaliate despre procesul ieșirii din pupă care este, de asemenea, extrem de interesant: într-un interval relativ scurt, de la câteva minute la câteva ore, mica vietate își extrage corpul din învelișul protector, își întinde antenele, piciorușele și aripile, le usucă și le întărește. Doar după ce acest proces s-a finalizat, putem spune că insecta este pe deplin „funcțională”.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârstă mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 8 septembrie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00 ultimii vizitatori putând să intre în seră la ora 17:30.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati