Exproprieri lângă Podul Ciurel pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră

În ședința de luni, consilierii generali au votat un proiect de hotărâre ce prevede declanșarea procedurilor de expropriere a 11 imobile proprietate privată, pentru a permite lucrările de utilitate publică ,,Modernizare sistem rutier Strada Amilcar C. Săndulescu”. Valoarea exproprierilor este de aproape 160.000 euro, potrivit Buletin de Bucuresti.

Vor fi expropriate 11 imobile pentru care se va achita despăgubire suma totală de 1.280.800 lei sau aproximativ 157.700 euro. Suma a fost calculată în urma raportului de evaluare realizat prin raportare la expertizele întocmite și actualizate pentru anul 2022 de Camera Notarilor Publici, valabile și pentru anul 2024.

În total, suprafața ocupată de imobilele expropriate afectată de lucrări este de 1.807 metri pătrați – într-un caz, terenul afectat al unui imobil este de 336 mp, iar în altul este de 1 mp.

Sumele vor fi asigurate din fondurile proprii ale Sectorului 6 și urmează a fi virate de către acesta până la finalul anului 2024 în conturi bancare deschise pe numele expropriatorului, la dispoziția proprietarilor de imobile.

Valoarea totală a investiției, pe lângă exproprieri, potrivit Indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare sistem rutier str. Amilcar C. Săndulescu” este de aproximativ 3.554.000 lei.

Pasajul Ciurel a fost început în 2014, pe timpul mandatului lui Sorin Oprescu şi a fost finalizat pe finalul mandatului Gabrielei Firea. După ani de lucrări și 55 de milioane de euro, Podul Ciurel a fost inaugurat în 2020.

Pasajul face parte din străpungerea Ciurel-A1, unul dintre proiectele de infrastructură despre care se discută încă din 2000, o alternativă la bd. Iuliu Maniu pentru ieșirea din oraș, spre A1, potrivit Hotnews.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că riscă să piardă peste 5 milioane lei obținuți pe PNDL pentru asfaltarea mai multor străzi de pământ din zonă deoarece acestea se intersectează cu culoarul de expropriere, spune aceeași sursă. Este vorba despre peste 100 de proprietăți ale căror proceduri de expropriere au fost declanșate în 2019, tot de CGMB.

Exproprierile nu s-au înfăptuit și „oamenii de acolo stau de foarte mult timp în incertitudine, în sensul că nu pot să-și vândă proprietățile, nu pot construi nimic, sunt efectiv blocați”, potrivit lui Ciucu, citat de Hotnews.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati