EXTERN / Volvo și Scania anunță noi disponibilizări în contextul pandemiei și al restructurării producției

Marile companii suedeze din industria auto anunță noi disponibilizări în contextul pandemiei și al restructurării producției, cu accent pe motoarele nepoluante.

Volvo automobile (acționar majoritar grupul chinez Geely) și Volovo autocamioane au anunțat intenția de a disponibiliza încă 2500 lucrători, ca etapă a programelor de restructurare reconversie din strategia de tranziție spre o producție dominată de motoarele electrice și, în perspectivă, de mașinile autonome. Reducerile de personal se datorează și nevoii de diminuare a costurilor ca urmare a impactului negativ al pandemiei asupra cererii de mașini și implicit a producției.

  • O situație similară se regăsește și la Scania, unde înainte de trecerea la disponibilizări se oferă lucrătorilor care acceptă să renunțe la locul de muncă, un bonus de cca. 20.000 euro.

În întreaga perioadă a crizei Covid-19, în Suedia au fost peste 100.000 persoane care și-au pierdut locul de muncă, cca. 20% dintre aceștia în regiunea Vastra Gotland, acolo unde cele două companii Volvo își au capacitățile de producție principale.

Sursa: MEEMA

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati