Unde sunt prevăzute cele 3 stații de metrou:

Proiectul propus de Metroul S.A. are ca punct de plecare conexiunea cu statia de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4 si se extinde catre comuna Berceni, pe partea estica a DJ 401 (Bd. 1 Mai), pe o distanta de aproximativ 3 km. Vor fi amplasate 3 statii de metrou, în varianta cu traseul suprateran, cu exceptia zonei de intersectie cu DNCB – Centura Bucuresti unde va fi subteran. Astfel, conform primarului Covrigea:

1. Statia nr. 1 – la aproximativ 200 m de Centura Bucuresti, în spatele Stației de betoane – Beton Sud.
2. Statia nr. 2 – va fi amplasată la aproximativ 500 m de A0, într-o zona libera de constructii, dar cu un mare potential de dezvoltare, teren intravilan cu PUZ aprobat pentru construirea locuințelor.
3. Statia nr. 3 – va fi amplasata la aproximativ 260 m de Bulevardul 1 Mai, într-o zona in plina dezvoltare, delimitata de intersectia strazilor Bistrita și Codrului.

Extinderea metroului spre comuna Berceni costă 400 mil de euro, finanțare asigurată din fonduri europene. La finalul anului 2022, primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a inaugurat stația de metrou Tudor Arghezi, care nu a fost deschisă publicului, ultima stație de unde vor pleca celalte trei spre comuna Berceni.