„Fabrică” de canabis în două hale din Capitală. Bărbat prins cu 61 de kilograme de canabis şi 131 de plante

0
340

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi propus instanţei pentru arestare preventivă, după ce a fost prins într-o hală unde creştea canabis cu 61 de kg şi 131 de plante.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO) – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a unei persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că bănuitul ar fi înfiinţat şi întreţinut, în două hale, situate în Bucureşti, o cultură indoor de canabis, în scopul recoltării şi comercializării ulterioare, către consumatori”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La data de 14 iunie, bărbatul bănuit a fost prins, în flagrant delict, în timp ce se afla în incinta halei.

„În urma percheziţiei efectuate, au fost descoperite şi ridicate 61 de kilograme de canabis şi 131 de plante de canabis, precum şi dispozitive necesare întreţinerii culturii (instalaţie electrică cu lămpi neon de mare capacitate, legate în sistem, cu transformatoarele aferente)”, arată sursa citată.

Totodată, au fost ridicate filtre de aer de mare capacitate, prevăzute cu ventilator, ventilatoare de perete şi cu picior, cinci aparate de aer condiţionat portabile, două dezumidificatoare portabile, un panou electric, cabluri electrice, o pompă de stropit şi o pompă de apă, cu sistem de irigare aflat în funcţiune, conectat la sistemul de alimentare cu apă.

În cursul zilei de joi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului bănuit pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.