Fabrica de frigidere Haier China a început oficial producția lângă București, prima din UE – investiție de peste 70 de milioane de euro și 800 de angajați

„Fabrica de frigidere Haier China a început oficial producția în România. Acesta este un eveniment de anvergură pentru Haier Smart Home în UE și este un moment important în cooperarea economică și comercială dintre China și România. ”  a transmis Sun Shubao, directorul general al Haier Europa, care-a oferit un interviu telefonic Agenției de presă Xinhua.

Grupul chinez Haier a dat startul producţiei în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană, aflată în apropiere de Ploieşti, investiţia totală în această unitate depăşind 70 milioane euro.

Haier Tech România produce frigidere încorporabile şi standard, pentru cele 3 mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover şi Haier.

frigidere Haier ChinaFabrica se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, situată la aproximativ 60 de kilometri spre nord de capitala București, în apropiere de Ploieşti, pe o suprafaţă de 63.000 m2. Unitatea este echipată cu două linii de producţie şi are în prezent peste 800 de angajaţi, susţinuţi de roboţi şi utilaje de ultimă generaţie.

Haier Tech va avea o capacitate de producţie de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piaţa locală, cât şi cea internaţională.

Shubao a spus că România are avantaje comparative în ceea ce privește locația geografică, resursele umane și lanțul de aprovizionare. Parcul industrial este aproape de capitală, cu mulți muncitori calificați în zona înconjurătoare și transport convenabil, ceea ce „poate scurta timpul de logistică și timpul de comercializare a produselor”.

Sun Shubao a mai menționat că Parcul industrial Alianso din Prahova este unul dintre cele mai mari parcuri industriale din sud-estul Europei. Guvernul local și autoritățile de management al parcului au salutat stabilirea grupului Haier în cadrul parcului și au oferit facilități necesare.
Sursa: Agenția de presă Xinhua

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati